dimecres, 12 de desembre de 2007

Model de negoci del software lliure

Mola gent em pregunta quin model de negoci s'amaga darrere del software lliure, i si les empreses que el recolzen hi poden fer negoci al tractar-se de productes gratuïts. En aquest video que adjunto a continuació s'explica clarament l'enfocament cap a un model de negoci molt més intel·ligent que l'actual, on les empreses que adquireixen el software lliure son propietaris del codi i poden pagar a gent per adaptar-lo, en disposar del codi font, al seu negoci.Aquest model, com us podeu imaginar compta amb unes aventantges incomprables amb l'acutal model predominant, on l'usuari final no és propietari del programa que adquireix, ja que no el compra, sinó que "n'adquireix la llicència". Aquest fet comporta normalment que un només pot usuar el programa que adquireix en un sol equip i que ni tan sols en te el dred de reventa.

En definitiva, un model de negoci molt més intel·ligent que l'actual basat en fer un programa i dedicar-se a forrar-se a base de vendre "còpies" d'aquest.

Per aquestes raons el software lliure signifia llibertat, i a més ajuda a desenvolupar la societat a una velocitat molt més gran que el programari privatiu.

No us perdeu el video, en anglès subtitulat en espanyol.

1 comentari:

Anònim ha dit...

http://muchachadanui.rtve.es/videos/11-lars-von-trier.html

no he pogut mirar el video pero man passat aixo xDD