dilluns, 3 de març del 2008

Instal·lar Screenlets a l'Ubuntu



Salut amics dels llibres :D

Amb aquest post pretenc explicar-vos d'una manera molt ràpida i senzilla com instal·lar els screenlets a l'Ubuntu. Els screenlets son miniaplicacions (gadgets), que fiquem a l'escriptori per facilitar-nos la vida o per deleitar-nos visualment amb la seva presència. Per expemple, es pot tenir un screenlet que mostri un rellotge d'agulles sobre l'escriptori, un que ens mostri les cotitzacions dels nostres valors, un altre que ens mostri el temps que fa, etc.

Primer de tot afegim el repositori escribint el següent codi en una terminal, tot escribint la contrassenya d'administrador quan ens la demani.

echo "deb http://ppa.launchpad.net/gilir/ubuntu gutsy main universe #Gilir's screenlets packages " | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

Ara només fa falta actualitzar els repositoris:

sudo apt-get update

I instal·lar els screenlets.

sudo apt-get install screenlets

Per afegir screenlets a l'escriptori, només fa falta anar al menú: Sistema->Preferències->Screenlets


Notes:
- Si voleu que el vostre screenlet que hague col·locat s'engegui cada cop que engegueu l'ordinador, heu d'havilitar la casella "Auto start on login" de l'screenlet en qüestió
- Si voleu que un screenlet només es mostri quan visualitzem l'escriptori (i no quan tenim una finestra per sobre de l'screenlet) hem d'anar a preferències de l'screenlet amb el botó secundari, i habilitar l'opció "Keep below"

Font

7 comentaris:

amay ha dit...

eis eis! a veure quan puc tenir un rellotge amb agulles al meu escriptori... juas juas!

vinga noi(s)! fitxats esteu...

pol ha dit...

que guay que guay!
com mola que facis amics freakies que em puguin frikejar del seu frikeig!!

a no! reformulem!

com mola que facis amics geeks que em puguin geekejar del seu geekisme!!

provo les vostres comandes, que a mi el daemon dels screelets no s'inicialitza bé i allò és can pixa.

pol ha dit...

hostia!!
molt millor que els del repositori que va caure (el kenjuu o comsedigui)

a vere si aconsegueixo fer creixer la planta aqueta vegada...

gràcies!!

Guillem ha dit...

hola pol i anna!

disculpeu que no us hagi escrit avans però aquest dies eh estat molt liat :P

doncs pol, me n'alegro que t'hagi ajudat aquest post i si tens qualsevol dubte no dubtis a escriure al blog! per cert, em pots dir l'adreça del teu blog real que t'afegiré als blogs amics? si t'interessa ser autor d'aquest blog només envia'm la teva direcció de correu electrònic i t'afegeixo als autors!

vinga a veure si ens veiem per aquí quan vinguis! salut!!

Oriolsbd ha dit...

Una consulta, com es configura l'Screenlet del temps perquè em mostri la informació de la meva ciutat? Sóc de Sabadell. Em demana el ZIP Code. He anat a weather.com, he buscat "Sabadell, Spain" i em portava a una pàgina amb el ZIP Code "SPXX0066", però a l'Screenlet li indico aquest codi i em diu que és incorrecte.

Per cert, gran blog! :-)

Salut!

Guillem ha dit...

hola oriol!

doncs a mi em mostra el temps de sabadell sense cap problema, indicant-li el ZIP code que tu m'indiques.

per introduir-li el zip code únicament has de fer click amb el botó secundari sobre l'screenlet del temps i a l'opció "Zip code" indicar-li el que tu m'has facilitat.

espero que et funcioni ara :)

Oriolsbd ha dit...

Hola, Bernet.

He vist que hi havia un problema amb aquest screenlet. Han canviat lleugerament la manera d'invocar la URL de weather.com i he hagut de modificar el fitxer clearweather.py per canviar on hi posava "&prod=xoap", ara tenir-hi "&prod=xoap&link=xoap". Ara sí que em funciona el ZIP Code.

Gràcies. :-)