dissabte, 1 de març del 2008

AmiX: Una distribució d'amics per a amics

Salut a tots!

Fruit de les converses amb l'amic Jordi Balcells, i arran de la xerrada per a possiblement al maig al casal popular de Tarragona "Sageta de Foc" sobre el sistema operatiu GNU/linux, hem tingut la idea de crear una distribució de linux basada en ubuntu. Aquesta distribució tindrà els paquets ja sel·leccionats per a gent molt novata amb ordinadors. La idea seria incloure paquets com el flash, el java, l'mp3, l'amarok i tots aquells programes que instal·lem a un amic només al instal·lar-li el sistema operatiu per fer-li la vida més fàcil. La idea és tambè proporcionar un entorn de desenvolupament de qualitat ja sigui per matemàtic (com enlloc del matlab l'octave) com per informàtics (geany, compozer, apache, etc.) editors gràfics (gimp, inkscape, blend). O sigui, crear una distro per a gent que no sap administrar ordinadors però si que necessita dur a terme tasques enginyerils com el càlcul numèric, etc. L'objectiu és la simplicitat.

Per fer la sel·lecció de paquets he penjat un full de calcul compartit amb vosaltres al googledoc. Afegiu i treieu els paquets que creieu convenients i si pot ser deixeu un comentari a la columna del full de càlcul explicant que fa el programa o perquè proposeu un canvi.

Per fer la distribució s'ha proposat l'ús del programa remastersys. Què ús sembla? En proposarieu algun altre?

Podeu fer les propostes tambè al full de càlcul compartit. Qualsevol col·laboració en el projecte i en la sel·lecció de paquets a afegir o treure serà agraïda.

Salut!

més informació sobre crear distros:
https://help.ubuntu.com/community/InstallCDCustomization

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei!

Crec que això ja existeix... es el Mediaubuntu, o algúna cosa similar. Estic preprant un article de referencia per a totes les distros derivades d'ubuntu. I aquesta que t'esmento es especial per a programados, dissenyadors gràfics o codificadors multimedia.

Aquesta però no portara mp3 ni suport per avi, clar que això no es pot fer per que són formats propietaris. Si voleu fer una Distro publica i no arriscarvos a tenir problemes, podeu fer un scrip d'instal·lacio que instal·li totes les llibreries de codecs i el totem i tal... Jo es el que faig... averue si la trobo i ús la comparteixo al meu blog. D'aquesta manera no he de anar a l'ordinador de l'amic a instal·li tot, i amb un moment enllesteixo.

Salut!