dimecres, 29 d’octubre del 2008

Recuperar arxius esborrats!

Salut amichs!

Ara feia bastant per no dir molt que no escribia unes linies, i no és sense raó. He estat bastant ocupat amb uns quants projectes que molts de vosaltres ja els coneixeu, però quan madurin una mica escriuré i en faré cinc cèntims :)


Aprofito l'avinantesa per presentar-vos un programa que a mi personalment em va salvar el cul. Aquest estiu vaig estar vivint dues setmanes a Menorca i quan vaig tornar vaig descarregar les fotos a l'ordinador. Llavors les vaig esborrar de la càmera. Al cap d'un temps vaig reinstal·lar l'ubuntu (recordeu-me que mai més hi instal·li la quantitat de programes que hi vaig instal·lar "per probar"). I ja tenim el problema servit. No vaig enrecordar-me de guardar les fotos de l'ordinador i a la càmera ja les havia esborrat. Per sot no havia fet encar cap foto amb la càmera i vaig poder utilitzar el programa photorec, de la suite testdisck. Aquest programa em va anar genial i les vaig poder recuperar quasi totes videos inclosos.

Per instal·lar s'ha d'instal·lar primer la suite:

sudo apt-get install testdisk

Després executar com a suprausuari, i maximitzeu la terminal perquè sinó dirà que no el programa no té prou línies per executar-se:

sudo photorec

I ja només queda anar seguint els passos. Si voleu un tutorial del que fer en cada pas mireu-ho aquí. La veritat és que no té cap secret i és força intuitiu.

Com sempre recordar-vos que aquest programes només funcionen si no s'ha escrit res a sobre d'on s'ha esborrat el fitxer. Per tant el més prudent davant d'una situació de pèrdua de dades és NO FER RES.

Ara us deixo amb un altre programa que potser us pot anar bé i que està destinat a la mateixa finalitat però que jo personalment no he probat: foremost

Per instal·lar-lo:

sudo apt-get install foremost

Val la pena comentar que aquest programa va ser originalment desenvolupat per les forces armades dels estats units i el centre de seguretat informàtica dels eua, i que després aquest va ser alliberat sota la nostra estimada llicència lliure.

PD: Properament migrarem el blog a un wordpress de servidor propi. Si sabeu com traspassar els continguts d'aquest blog al nou qualsevol ajuda serà benvinguda :)

Salut i força a la titola!

3 comentaris:

pol ha dit...

Wordpress permet importar una gran quantitat de formats, alguns de molt senzills xml's. Quin tipus és el blog original? Jo fa unes setmanes vai canviar-me de squarespace a Wordpress, aii que potser et puc ajudar (amb el poc que sé)

Guillem ha dit...

bon dia pol!

doncs la idea seria traspassar els continguts d'aquest blog de google (blogger) al nostre now de wordpress.

saps com fer-ho?

merci!!!!

pol ha dit...

Ja li he contestat a en guillem, però WP contempla aquesta opció:
Gestionar->Importar->Blogger
Allí hi trobareu el següent text:
Aquest importador et permet importar al teu WordPress les entrades i comentaris del teu compte Blogger.

Per a usar aquest importador, has de tenir un compte de Google i un blog actualitzat (dels nous, abans anomenats Beta) que ha d'estar a blogspot.com o en un domini propi (no FTP).

El primer que has de fer és dir a Blogger que deixi a WordPress accedir al teu compte. Seràs redirigit altre cop cap aquí després de fer l'autorització.


Desconec si és fàcil des de blogger (sospito que si) Però al clicar autoritzar a WP, google em diu que no he permés la connexió segura (evidentment), la qual cosa m'indica que ho contempla ;)

Res home! que no tindreu problemes! WP és la canya!

També suporta molts altres blogs, alguns a molt baix nivell pel que he vist (jo vaig importar el meu com Movable Type) que fan servir codi XML molt senzillet.

Au!
Confiança!